Siris About Flavors

In deze set van workshops, ontdekken we samen de wereld van smaak.
Smaak is uiteraard de reden dat we zo van ons bier houden, maar wat als een bier ‘niet lekker’ is? Een bekend spreekwoord zegt ‘Les goûts et les couleurs ne se discutent pas’ . Dit vechten we ten zeerste aan, een bier kan immers wel degelijk ‘fouten’ bevatten.
Om deze fouten, of anders de iets complexere smaken, te leren (her) kennen, proeven we steeds een controle bier, samen met een bier waarin een smaak toegevoegd, of versterkt werd. We gaan dieper in over het ontstaan van, en hoe te vermijden van, deze – vaak ongewenste – smaken. In het bijhorende boekje, geven we bovendien uitleg op maat van de persoon die ermee te maken heeft. We maken hierbij onderscheid in barman/vrouw , brouwer, bierhandelaar , en bierliefhebber ( particuliere klant ).
U kan zelf kiezen welke van deze workshops u wilt volgen, en in welke volgorde u deze wenst te voltooien.
Na het voltooien van een workshop, wordt u account gesierd met een badge, om zo uw deelname en specifieke training te kunnen bewijzen aan bijvoorbeeld een toekomstige werkgever, of om deze prestatie te delen op sociale media.
Bij het voltooien van alle workshops in deze set, kan u ervoor kiezen een examen te volbrengen, welke u een diploma ‘ Siris Flavor Expert’ kan opleveren. Let op, gezien de constante nood deze smaken te blijven oefenen, is dit diploma beperkt tot 3 jaar geldigheid. Voor her-deelnames aan het examen ( na een onvoldoende, of een verlopen geldigheid ) is het deelnemen aan workshops niet meer verplicht.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende workshops binnen dit segment:

  1. Siris about flavors deel 1
  2. Siris about flavors deel 2
  3. Siris about flavors deel 3
  4. Siris about flavors deel 4
  5. Siris about flavors deel 5
  6. Siris about flavors examen